Çok eski dönemlerde savaşçıların yaralarını tedavi etmek için kullanılan bu şifalı bitki ekinezya, daha sonra çay olarakta içilen bir bitki olmuş ve bir takım sağlık sorunlarını da tedavi ettiği görülünce…
Çok eski dönemlerde savaşçıların yaralarını tedavi etmek için kullanılan bu şifalı bitki ekinezya, daha sonra çay olarakta içilen bir bitki olmuş ve bir takım sağlık sorunlarını da tedavi ettiği görülünce oldukça değerlenmiştir. Tüm dünya insanlarının severek içtiği ekinezya çayı, soğuk algınlığına, boğaz şişkinliğine ve ağrısına, kansere, kas ve eklem ağrılarına, basura, bağışıklık sistemi enfeksiyonlarına, baş ağrısına, idrar yolu enfeksiyonları, yüksek ateşe, şişkinliğe, saman nezlesine çok iyi gelmektedir. Peki ekinezya çayı nasıl demlenir, bilmeyenler için açıklıyoruz.
Ekinezya çayı demleme
Diğer bitki çayları gibi ekinezya çayının demlenmesi de oldukça kolaydır. Ekinezya çayı demlenmeden önce dört su bardağı suyun içine dört tatlı kaşığı ekinezya yaprağı tozu eklenerek yaklaşık beş dakika kadar bekletilir. Eğer ki taze ekinezyanız varda o zamanda bir avuç dolusu kadar bir bardak suyun içine ekinezya yaprağını ekleyin ve 4 dört dakika bekleyin. Demlenen ekinezya çayını süzerek için. Ekinezya çayının faydalarından yararlanmak istiyorsanız günde 3 bardak 15 gün boyunca ekinezya çayı için.
Ekinezya çayı oldukça kuvvetli bir bitkisel çay olduğu için günde 3 bardaktan fazlası içilmemelidir. 15 gün sonunda ise 4 hafta ara verilmelidir. Bağışıklık sistemlerinde soru olan hastalar uzman bir hekime danışmadan ekinezya çayını içmemelidir.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Ekinezya çayı nasıl demlenir?
0 yorum:
Yorum Gönder