11 Eylül 2015 Cuma

Memelerde ağrı nasıl tedavi edilir?

Uzmanlar, ağrının görülmesinin normal olduğu dönemlerde ve adet öncesi hafif gerginlik şeklinde olan meme ağrıları dışında meydana gelen meme ağrıları olan hastaların mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini belirtiyor. Meme ağrıları…

Uzmanlar, ağrının görülmesinin normal olduğu dönemlerde ve adet öncesi hafif gerginlik şeklinde olan meme ağrıları dışında meydana gelen meme ağrıları olan hastaların mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini belirtiyor.

Meme ağrıları sonucunda memede ağrıya sebep olan bir faktör varsa o faktör mutlaka ortadan kaldırılmalıdır.

Ağrısı olan ve olmayan her kadın kendi kendini muayene etmeyi alışkanlık haline getirmelidir. Bazen ağrının nedeni uygun olmayan çamaşır kullanımı olabilir.

Ağrısı olan kadın kendi meme ölçülerine uygun, çok sıkı olmayan sutyen kullanması gerektiğini akılda tutmalıdır.

Meme ağrısı olan hastalar diyetlerine dikkat etmeli, çay, kahve, çikolata, kolalı içeceklerle, şarap gibi gıdaları çok daha az tüketmeli, sigara kullanmamalı, stresten olabildiğince uzak durmalı ve bitkisel yağları tercih etmelidirler.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Memelerde ağrı nasıl tedavi edilir?
4 Ocak 2010 - 01:46:23 1 Yorum 348 okunma 0 beğeni
Etiketler: adet dönemi, adet öncesi gerginlik, alkol tüketimi, çay tüketimi, Diyet, göğüs ağrıları, göğüs ağrısı, kadınlarda stres, kahve tüketimi, kolalı içecekler, meme ağrıları, meme ağrısı, meme ağrısı tedavisi, meme muayenesi, sigaranın zararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder