Kış ayları geldiği zaman hepimizin sıkça içmiş olduğu bitkisel çay tariflerinden birisi olan nane limon çayı, kış hastalıklarından korunmamıza muavenet ediyor ancak, nane limon çayını doğru şekilde demlemek çok önemli….
Kış ayları geldiği zaman hepimizin sıkça içmiş olduğu bitkisel çay tariflerinden birisi olan nane limon çayı, kış hastalıklarından korunmamıza muavenet ediyor ancak, nane limon çayını doğru şekilde demlemek çok önemli. İnternette aradığınız zaman nane limon çayı tarifi farklı şekillerde yazılmış ve bu tariflerin bir kısmı nane limon çayından gerektiği şekilde fayda sağlayamamanıza neden olmaktadır. Çünkü nane limon çayı kaynatılarak değil, demlenerek yapılmalıdır.
Nane limon çayı tarifi
Nane limon çayı
Nanenin antiseptik özelliği vücuda çeşitli yollarla giren bakterilerin vücuttan atılmasını sağlamakta ve bir taraftan da limon ile karıştırıldığı zaman limon ortamı asitli hale getirip sindirime yardımcı enzimlerden daha çok yararlanmanızı sağlar. Mide ağrılarına, sindirim bozukluklarına ve vücuda girip hastalık yapan mikroorganizmalara karşı oldukça etkili olan nane limon çayı nasıl demlenir en doğru şekilde yazımızdan öğrenin.
Nane limon çayı demleme
Malzemeler
Bir adet limon
Bir tutam nane
İlk olarak limonu dört parçaya bölün. Cezvede bir bardak su kaynatın. Kaynamış suyun içine bir tutam taze nane ekleyin ve içinde dörde böldüğünüz limonun iki parçasını da atarak 10 dakika demlemeye bırakın. Sonrasında da isteğe göre içine şeker ya da bal ekleyerek ılık ılık için. Demleme usulü nane limon çayı daha etkili olmaktadır. Kaynatıldığı zaman içinde ki yararlı maddeler kaybolacaktır.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Nane limon çayı nasıl demlenir?
0 yorum:
Yorum Gönder