11 Eylül 2015 Cuma

Rahim kanseri nedir?

Genellikle menopozdan sonra ortaya çıkan bir kanserdir. Ortalama görülme yaşı 55 – 58 olmasına karşın bazı genç kadınlarda da görülebilir. Diyabetli, şişman ve hipertansiyonu olan kadınlarda sık görülür. ABD ’de meme…

Genellikle menopozdan sonra ortaya çıkan bir kanserdir. Ortalama görülme yaşı 55 – 58 olmasına karşın bazı genç kadınlarda da görülebilir. Diyabetli, şişman ve hipertansiyonu olan kadınlarda sık görülür. ABD ’de meme kanserinden sonra en sık görülen jinekolojik kanserdir.

Rahim kanseri risk faktörleri

– Doğum yapmamış olma,

– Yüksek sosyoekonomik düzey,

– Şişmanlık ve tansiyon yüksekliği,

– 50 yaşından sonra adetten kesilme (Türkiye ’de ortalama adetten kesilme yaşı 47 ’dir),

– Doktor kontrolü dışında hormon kullanma,

– Meme, yumurtalık ve kalınbağırsak kanseri geçirmiş olmak,

– Hormon salgılayan yumurtalık tümörleri bulunmasıdır.

Hastalığın belirtileri menopozda bir kadında vajinal kanama olması, adet gören kadınlarda ise düzensiz kanamaların ve ara kanamaların olmasıdır.

Rahim kanseri belirtileri nedeniyle erken tanı konulabilen bir kanserdir. Hastaların % 75 ’i erken dönemde yakalanmaktadır.

Rahim kanseri tanısı rahim içinden parça alınarak yapılmaktadır. Erken dönemdeki tedavide rahmin alınması yeterlidir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Rahim kanseri nedir?
27 Kasım 2010 - 15:45:50 Yorum Yok 53 okunma 0 beğeni
Etiketler: cinsel ilişki, çok çocuk sahibi olma, çok partnerle cinsel ilişki, düşük sosyoekonomik düzey, erken cinsel yaşama başlama, genç yaşta evlenme, HPV aşıları, HPV enfeksiyonu, HPV virüsü, HPV-11, HPV-6, jinekolojik kanserler, Kanser, kanser belirtileri, kanser taraması, kolposkopi, kötü hijyenik şartlar, rahim hastalıkları, rahim kanseri, rahim kanseri nedenleri, rahim kanseri nedir, rahim kanseri tedavisi, sigara kullanımı, smear testi, virüs enfeksiyonu, yumurtalık kanseri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder