3 Eylül 2015 Perşembe

Balkabağının faydaları nelerdir?

Tam bir magnezyum deposu olan balkabağı, kış aylarında günlük beslenme programının içinde muhakkak yer alması gereken sebzelerden biridir. Balkabağını kış aylarında düzenli olarak tüketenler, kış mevsimini son derece sağlıklı ve…

Tam bir magnezyum deposu olan balkabağı, kış aylarında günlük beslenme programının içinde muhakkak yer alması gereken sebzelerden biridir. Balkabağını kış aylarında düzenli olarak tüketenler, kış mevsimini son derece sağlıklı ve zinde geçireceklerdir. Balkabağının faydaları nelerdir diye merak edenler için işte balkabağının sağlığa olan etkileri, vücuda faydaları.

Balkabağının yararları

Balkabağının faydalarından yararlanmak için bu sebzenin çekirdeklerini de tüketebilirsiniz. Balkabağı tohumları da sağlık için son derece faydalıdır. Sağlıklı yağlarda içeren balkabağı iltihaplanmayı önler, damarları güçlendirir ve trigliseriti düşürür. Balkabağının tazesini ya da kuruyemişinden bu faydalarını elde edebilirsiniz.

Turuncu renkli balkabağı, ona bu rengi veren beta karoten tarafından da zengin bir sebze olduğunu göstermekte ve bu özelliği ile kalp hastalıkları, kanser gibi DNA ’ya zarar verici hastalıkların görülmesini önlemektedir. Ayrıca balkabağı kasların düzenli işleyişinin de sağlar.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Balkabağının faydaları nelerdir?
17 Aralık 2012 - 09:22:28 Yorum Yok 32 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder