3 Eylül 2015 Perşembe

Kuşburnu bitkisinin faydaları nelerdir?

Doğanın bizlere sunmuş olduğu bitkilerin genel sağlığımız için faydaları yadsınamayacak kadar fazladır. Karşılaşılan sağlık problemleri karşısında doktora gitme gereksinimi hissettirmeyecek veya tıbbi tedaviye yardımcı olarak düşünülecek olan bu bitkilerden biri…

Doğanın bizlere sunmuş olduğu bitkilerin genel sağlığımız için faydaları yadsınamayacak kadar fazladır. Karşılaşılan sağlık problemleri karşısında doktora gitme gereksinimi hissettirmeyecek veya tıbbi tedaviye yardımcı olarak düşünülecek olan bu bitkilerden biri de, kuşburnu bitkisidir. Mütenevvi hastalıkları tedavi eden ve sağlığımıza sağlık katan kuşburnu bitkisinin faydalarından bahsedeceğiz sizlere. Özellikle de kış mevsiminde yetişen bu bitkiyi kullanmanın şimdi tam zamanı.

Kuşburnu bitkisinin yararları

Eskiden hemen hemen herkesin evinde bulunan ve soğuk kış aylarında içimizi ısıtmak için çay olarak içtiğimiz kuşburnu bitkisinin sağlık için ne kadar faydalı olduğunu öğrendiğiniz zaman evinizden eksik etmemeniz gerektiğini anlayacaksınız. İçerisinde bol C vitamini, fosfor ve potasyum barındıran kuşburnu bitkisi, aynı zamanda A vitamini olan karoten, B1, B2, E ve K vitaminlerini de ihtiva etmektedir. Vitaminlerin yanı sıra kuşburnu sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, mangan, bakır, çinko gibi mineralleri de ihtiva eder. Peki kuşburnu bitkisinin yararları nelerdir?

Kuşburnu bitkisinin sağlığa olan faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

Dokularda ki sertleşme sorunlarını ve kemik erimesini tedavi eder. Kireçlenme ve siyatik romatizmayı önler. Bulaşıcı hastalıkları tedavi eder. Kırılan kemiklerin ve vücudun bağ dokularının güçlenmesini sağlar. C vitamini eksikliğini giderir. Yorgunluk ve ateşlenmeyi geçirir. Gastrit spazmda, gastrit asit eksikliğinde ve ülserden kaynaklanan şişkinliğin önler. Bağırsak hastalıklarını, kabızlığı veya ishali önler. Safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir. Basur sorununu ortadan kaldırır. Sindirim sisteminde bulunan parazitleri atar. Rahim hastalıklarını, gebelikteki krampları, menopoz sıkıntılarını önler. Kanser hastalıklarına karşı etkilidir. kanı inceltme, kan devir daimini hızlandırmada ve toksinleri çözmede, çeşitli kanamalarda, kansızlıkta ve kanı temizlemede yararlıdır. Tansiyonu düzenler. Karaciğer iltihabını temizler. Diyabetik hastaların kan şekerini düzenler. Gözün görme kuvvetini güçlendirir. Vücuttan stresi atar. İştah açar. Beyin fonksiyonlarını güçlendirir, kavrama yeteneğini arttırır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kuşburnu bitkisinin faydaları nelerdir?
19 Kasım 2012 - 22:15:13 Yorum Yok 108 okunma 0 beğeni
Etiketler: kuşburnu bitkisinin yararları, kuşburnu çayı, kuşburnunun faydaları, kuşburnunun yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder