11 Eylül 2015 Cuma

Sonbahar diyeti nasıl olmalı?

Havaların soğumasıyla birlikte eve kapandık ve hareket kabiliyetimiz de yaza nazaran azalmış oldu. Çalışan kişiler işten eve, evden işe giderken ya da iş yerlerinde hareket etme şansı bulurlarken, ev hanımlarının…

Havaların soğumasıyla birlikte eve kapandık ve hareket kabiliyetimiz de yaza nazaran azalmış oldu. Çalışan kişiler işten eve, evden işe giderken ya da iş yerlerinde hareket etme şansı bulurlarken, ev hanımlarının böyle bir fırsatı bulunmuyor. Bu sebeple de sürekli hareketsizlikten dolayı kilo alma sorunlarıyla karşılaşılıyor. Sonbahar ayından itibaren düzenli bir beslenme programı uygulamaya başlarsak, yaz aylarına kadar çok fazla kilo almamış ve formumuzu korumuş oluruz.

Sonbahar diyeti

Sonbahar diyeti sayesinde vücudumuza giren kalori miktarın düşük olacağı için kilo alma dertleriyle karşılaşmayacağız. Yeter ki sonbahar diyeti nasıl yapılmalı bilelim ve düzenli bir şekilde bu diyet programına uyum sağlayalım. Bol sebze ve meyve ağırlıklı olan sonbahar diyeti haftada ayda ortalama 3-4 kilo vermemizi sağlar. Dikkatli ve aksatmadan sonbahar diyet listesine uymanız şarttır.

Sonbahar Diyeti

1. gün

Sabah: Kepekli ekmek ( 1 dilim kızarmış ), – şekersiz çay ( 1 fincan ), – ceviz ( 1 adet ), – az yağlı beyaz peynir ( 1 dilim )
Kuşluk: Elma 1 adet
Öğle: Haşlama veya ızgarada kırmızı et ( 100 gram ), – yağsız bol limonlu salata, – kepekli ekmek ( 2 dilim ), – az yağlı yoğurt ( 100 gram )
İlkindi: Bisküvi ( 4 adet )
Akşam: Lahana veya kabak ile pişmiş yemek etsiz ( 1 tabak ), – yoğurt ( 1 kase ), – limonlu yağsız az tuzlu salata, – pirinç pilavı ( 3 kaşık )
Gece: Kavun ( 200 gram ) ya da elma 1 adet

2. gün

Sabah: Yağsız peynir ( 1 dilim ), – şekersiz bitki çayı ( 1 fincan ), – domates, – kepekli kızarmış ekmek (2 dilim), – salatalık
Kuşluk:Grisini ( 4 adet )
Öğle: Sebzeli çorba ( 1 kase ), – ayran ( 1 bardak ), – ızgara veya haşlama tavuk ( 100 gram ), – salata yağsız, – kepekli ekmek ( 1 dilim )
İlkindi: Yağsız yoğurt ( 100 gram )
Akşam: Yoğurt ( 1 kase ), – sebze yemeği ( 1 porsiyon ), yağsız limonlu salata, – pilav ( 4 kaşık )
Gece: Armut ( 1 adet )

3. gün

Sabah: Şekersiz çay ( 1 fincan ), – kepekli ekmek ( 2 dilim ), – salatalık, – dil peynir ( 1 dilim ), – domates
Kuşluk: Simit ( 1 adet )
Öğle: Haşlama veya ızgara kırmızı et ( 100 gram ), – ayran ( 1 bardak ), – patates haşlama ( 1 adet ), – salata yağsız
İlkindi: Bisküvi ( 4 adet diyet )
Akşam: Erişte ( 4 kaşık ), – kabak yemeği ( 8 yemek kaşığı ), – yoğurt az yağlı ( 1 kase )
Gece: Ayva ( 1 adet )

4. gün

Sabah: Şekersiz kahve veya çay ( 1 fincan ), – salatalık, – beyaz peynir az yağlı ( 1 dilim ), – taze ceviz ( 2 adet ), – havuç, – kepekli ekmek ( 1 dilim )
Kuşluk: Diyet bisküvi ( 3 adet )
Öğle: Haşlama veya ızgara tavuk ( 100 gram ), – yoğurt ( 200 gram yağsız ), – kepekli ekmek kızarmış ( 2 dilim ), – salata bol limonlu
İlkindi: Simit yarım
Akşam: Pırasalı veya lahanalı etsiz sebze yemeği ( yemek kaşığı ), – yoğurt ( 1 kase küçük ), – yağsız limonlu salata, – kepekli ekmek ( 2 dilim )
Gece: Nar veya elma ( 1 adet )

5. gün

Sabah: Ceviz ( 1 adet taze ), – kahve veya çay ( 1 fincan şekersiz ), – domates, – kepekli ekmek ( 1 dilim ), – salatalık
Kuşluk: Diyet bisküvi ( 2 adet ), – süt ( 1 bardak )
Öğle: Yoğurtlu ıspanak ( 8 kaşık ), – salata yağsız tuzsuz, – kepekli ekmek ( 1 dilim )
İlkindi: Taze mevsim meyve
Akşam: Buğulama veya ızgara balık ( 100 gram ), – pirinç pilavı ( 6 kaşık ), – salata yağsız
Gece: Taze mevsim meyve

6. gün

Sabah: Domates, – kepekli ekmek ( 2 dilim ), – şekersiz kahve veya çay ( 1 fincan ), – az yağlı peynir ( 1 dilim ), – salatalık, – dil peyniri ( 1 dilim )
Kuşluk: Meyve 1 adet
Öğle: Kabak yemeği ( 8 kaşık ), – salata yağsız ( 1 kase ), – ayran ( 1 kutu ), – kepek ekmeği ( yarım dilim )
İlkindi: Simit yarım
Akşam: Haşlama veya ızgara tavuk ( 100 gram ), – haşlama patates ( orta boy 1 adet ), – ayran ( 1 bardak ), – kepekli ekmek ( 1 dilim )
Gece: Elma 1 adet

7. gün

Sabah: Az yağlı beyaz peynir ( 1 dilim ), – şekersiz çay ve kahve ( 1 fincan ), – yumurta ( haşlama 1 adet ), – ceviz ( 3 – 4 adet ), – domates, – kepek ekmeği ( 2 dilim ), – salatalık
Kuşluk: Diyet bisküvi ( 3 adet )
Öğle: Çorba ( 1 kase ), – kabaklı ve havuçlu yapılmış sebze yemeği ( 1 tabak ), – yoğurt ( az yağlı 1 kase ), – kepek ekmeği ( 1 dilim )
İlkindi: Meyve 2 adet taze
Akşam: Buğulama veya ızgara balık ( 100 gram ), – kepek ekmeği ( 1 dilim ), – salata limonlu yağsız
Gece: Armut veya ayva 1 adet

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Sonbahar diyeti nasıl olmalı?
19 Eylül 2013 - 15:38:13 Yorum Yok 50 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder