Daha çok salatalarda soğanın kokusunu bastırmak için bolca kullanarak tükettiğimiz bir baharat türü olan sumak, tıbbi açıdan sağlığımıza mütenevvi yararları bulunan bir baharattır. Sumak bitkisinin yapraklarını su ile kayanatıp çay…
Daha çok salatalarda soğanın kokusunu bastırmak için bolca kullanarak tükettiğimiz bir baharat türü olan sumak, tıbbi açıdan sağlığımıza mütenevvi yararları bulunan bir baharattır. Sumak bitkisinin yapraklarını su ile kayanatıp çay gibi tüketmenin daha faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, sumağın sağlık açısından yararlarını da şu şekilde açıklamışlardır.
Sumağın faydaları
Uzmanlar yüksek tansiyonu bulunan hastaların sumaktan uzak durmaları gerektiğininde altını çizerek, yüksek tansiyon hastaları hariç herkesin rahatlıkla sumağı tüketebileceğini söylemekteler. İşte sumak bitkisinin yararları:
Ekşi bir tadı bulunduğu için iştahın açılmasını sağlar. Sumak hazmı kolaylaştırır. İshal olan hastaların bu sorununu giderir. İdrar kaçırmaya iyi gelir. Vücutta bulunan mikropların ölmesini sağlar. Kan şekerini düşürür. Ateşi düşürme özelliğine sahiptir. Damarları büzerek, kanamayı durdurur. Yaprakları su ile kaynatılıp içildiğinde zehirlenmeye iyi gelir.Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Sumağın faydaları nelerdir?
0 yorum:
Yorum Gönder