Türkiye ’de bilhassa Ege ve Akdeniz bölgesinde sıklıkla yetişen zeytin ağacı sadece verdiği meyve ile değil yaprakları ile de sağlığımıza mütenevvi yararlar sağlamaktadır. Çok eski dönemlerden beri kullanılan zeytin yaprağı günümüzde…
Türkiye ’de bilhassa Ege ve Akdeniz bölgesinde sıklıkla yetişen zeytin ağacı sadece verdiği meyve ile değil yaprakları ile de sağlığımıza mütenevvi yararlar sağlamaktadır. Çok eski dönemlerden beri kullanılan zeytin yaprağı günümüzde bitkisel çay olarak da tüketilmektedir. Birçok sağlık problemini ortadan kaldırma etkisi bulunan zeytin yaprağı çayının faydalarından sizlerde yararlanmak istiyorsanız zeytin yaprağı çayı demleyebilirsiniz. Düzenli olarak her gün zeytin yaprağı çayı tükettiğiniz zaman birçok sağlık sorununuzdan eser kalmayacak. Peki nedir zeytin yaprağı çayının yararları?
Zeytin yaprağı doğal bir antibiyotiktir. Aynı zamanda mikrop kırıcı özelliği ile de vücudumuzdan mikropları söker atar. Bağışıklığı güçlendirerek kış mevsiminde sıklıkla husule gelen soğuk algınlığı ve gribi de önlemektedir. Kan şekerini, kötü kolesterolü ve kan basıncını düşürücü özelliği ile tam bir şifa kaynağıdır.
Yukarıda yazmış olduğumuz zeytin yaprağının faydalarından yararlanmak için zeytin yaprağı çayını tüketmek istiyorsanız zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir, sizlerle paylaşıyoruz.
Zeytin yaprağı çayı demleme
1 litre kadar klorsuz suyun içine 10 adet zeytin yaprağı ekleyin ve ateşten kaynatmaya başlayın. 3 dakika kaynamadan sonra ateşin altını kapatın ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Ardından isterseniz içine bal ve limon karıştırarak, isterseniz de sade olarak zeytin yaprağı çayını içebilirsiniz.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir?
0 yorum:
Yorum Gönder