3 Eylül 2015 Perşembe

Mekke gülü çayı nasıl demlenir?

Nar çiçeği, hibiskus, amber çiçeği, gülhatmi gibi farklı isimler bulunan Mekke gülü bitkisi, Sudan çöllerinde yetişen, susuzluğu gideren ve Sudan ’ın geleneksel içeceklerinden biri olmaktadır. Özellikle de kış aylarında vücuda sağladığı…

Nar çiçeği, hibiskus, amber çiçeği, gülhatmi gibi farklı isimler bulunan Mekke gülü bitkisi, Sudan çöllerinde yetişen, susuzluğu gideren ve Sudan ’ın geleneksel içeceklerinden biri olmaktadır. Özellikle de kış aylarında vücuda sağladığı faydalar nedeniyle mekke gülü çay olarak demlenmekte ve sıklıkla tüketilmektedir. Mekke gülü bitkisini aktarlarda bulabilir ve dilediğini miktarda satın alarak tüm kış boyunca içebilirsiniz. Hem hastalıklardan korunmanıza muavenet eder hem de kış soğuklarında içinizi ısıtır.

Mekke gülü çayının demlenmesi oldukça basittir. Tıpkı siyah çay demler gibi, kaynamakta olan suyun üzerine bir miktar mekke gülü ilave ediyor ve demlemeye bırakıyorsunuz. Yaklaşık olarak 3 dakika bekledikten sonra mekke gülü çayınız hazır olacaktır. Böbrek hastalıklarına, yüksek tansiyona, kireçlenmeye, yaşlanmayı geciktirmeye, iyi kolesterolü yükseltmeye oldukça faydalı bir bitkidir. C vitamini bakımından zengin olması da, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar.

Mekke gülü çayı

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Mekke gülü çayı nasıl demlenir?
11 Ocak 2013 - 22:45:20 Yorum Yok 538 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder