3 Eylül 2015 Perşembe

Mekke gülünün faydaları nelerdir?

Halk arasında Mekke gülü olarak hibiskus ismiyle de tanınan bu bitkinin, sağlık açısından bin bir faydaları bulunduğu, vücuda şifa verdiği ve bedeni ferahlattığı yapılan bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Sudan çöllerinde…

Halk arasında Mekke gülü olarak hibiskus ismiyle de tanınan bu bitkinin, sağlık açısından bin bir faydaları bulunduğu, vücuda şifa verdiği ve bedeni ferahlattığı yapılan bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Sudan çöllerinde yetişmekte olan Mekke gülü bitkisi, bu çölde susuzluğu gidermektedir. Aynı zamanda Sudan ’ın geleneksel bir içeceği olmakta ve yaprakları güle benzediği için bu ismi almaktadır. Kimileri ona nar çiçeği de demektedir.

Mekke gülü faydaları

Mekke gülünün yararlarına gelecek olursak;

Kan şekerini dengelemesi, ciltteki ölü hücrelerin atılması, hipertansiyonu dengelemesi, böbrek iltihabının geçmesine yardımcı olması, grip ve öksürüğü kesmesi ve kireçlenmeye iyi gelmesi yer alır. Mekke gülü tam bir C vitamini deposudur. İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde kış aylarında birçok hastalığın görülmesini önlemektedir. Mekke gülü daha çok kış ayarında çay olarak tüketilmektedir.

Mekke gülü bitkisinden çay hazırlayıp içmek için sitemizde mekke gülü çayı nasıl demlenir başlıklı konumuza göz atabilirsiniz.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Mekke gülünün faydaları nelerdir?
11 Ocak 2013 - 21:45:58 Yorum Yok 845 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder