3 Eylül 2015 Perşembe

Yoğurt otunun faydaları nelerdir?

Çalı araları ve tarlaları kendine yetişme alanı olarak seçmiş olan yoğurt otu, yeşil ve beyaz renklerde çiçekler açan, tırmanıcı özelliği bulunan ve bulunduğu ortamda oldukça fazla miktarda yetişip nisan ve…

Çalı araları ve tarlaları kendine yetişme alanı olarak seçmiş olan yoğurt otu, yeşil ve beyaz renklerde çiçekler açan, tırmanıcı özelliği bulunan ve bulunduğu ortamda oldukça fazla miktarda yetişip nisan ve mayıs ayları gibi toplanarak mütenevvi sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Uçucu yağlara sahip olan ve organik asit içeren yoğurt otu, nisan ve mayıs aylarında toplandıktan sonra ince ince kesilerek kullanıma hazır hale getirilir.

Yoğurt otunun yararları

Yoğurt otu kaynatılarak günde 1-2 defa çay olarak içildiği zaman mütenevvi hastalıklara şifa kaynağı olur. Aynı zamanda merhem olarak yaralara ve deri hastalarının üzerine sürülmesi durumunda da, yoğurt otu bitkisel bir ilaç niteliği taşıyarak bu sorunların tedavisini sağlar.

Yoğurt otunun yararları arasında sinirleri yatıştırıcı, idrar söktürmeye yardımcı olması, böbrek hastalıklarına ve guatra karşı etkili olması ve kansere karşı da koruyucu olması yer alır. Bunların yanı sıra, kanser hastalıklarından korur, ses teli rahatsızlığını tedavi eder, ciltteki kırışıkları giderir, kanı temizler, parkinson ve sara hastalıklarına iyi gelir.

Yoğurt otu faydalarından yararlanmak için uzman bir hekime danışmalı ve genel sağlık durumunuzu kötü etkilemeyeceğini öğrendikten sonra, rahatlıkla yoğurt otu bitkisini sağlık problemlerinizin tedavisinde kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Yoğurt otunun faydaları nelerdir?
7 Ocak 2013 - 20:10:30 Yorum Yok 163 okunma 0 beğeni
Etiketler: yoğurt otunun yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder