3 Eylül 2015 Perşembe

Toz tarçının faydaları nelerdir?

Baharatlar arasında yer alan ve farklı bir kokuya sahip olması ile de kendini sevdiren tarçın, uzmanlarımız tarafından her gün yarım kaşık kadar tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle de her gün tüketeceğiniz toz…

Baharatlar arasında yer alan ve farklı bir kokuya sahip olması ile de kendini sevdiren tarçın, uzmanlarımız tarafından her gün yarım kaşık kadar tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle de her gün tüketeceğiniz toz tarçın mütenevvi yararları ile beden sağlığınıza olumlu yönde etkili olacaktır. Toz tarçının faydalarını öğrenmek isteyenler için, işte toz tarçın ve yararları:

Toz tarçın düzenli olarak her gün tüketildiği zaman LDL kolesterol seviyesini düşürmekte, kan şekerinizi dengelemekte, zayıflamanıza yardımcı olmakta, kan basıncınızı dengede tutmakta ve bilhassa da yüksek tansiyon hastalarına olumlu etkiler sağlamaktadır.

Toz tarçının sağlığa faydaları elbette bu kadarla da bitmiyor. Günümüzün amansız hastalıklarından olan kanserde, toz tarçın tüketimi ile önlenebiliyor. Kanserden korunmak istiyorsanız, her gün yarım çay kaşığı toz tarçın tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra toz tarçın iltihaplanmayı önler, enfeksiyonları vücuttan atar, sakinlik verir, stresten uzak tutar, uykusuzluk problemini giderir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak gaz problemlerinin önüne geçer.

Toz tarçın faydaları

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Toz tarçının faydaları nelerdir?
31 Aralık 2012 - 10:54:08 Yorum Yok 123 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder